Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η χώρα των Θεών!



Χώρα του ήλιου, εκλεκτή
στο Πνεύμα και στη Θέα,
στο φως σου, ακόμη ερευνούν
στο φως του Προμηθέα.
Εύδιος Χώρα, στου ουρανού
την απεραντοσύνη
δάδα το Πνεύμα
κι η καρδιά γεμάτη αντρειοσύνη!


Είσαι η χώρα των Θεών,
η χώρα των θαυμάτων.
Τα δε παιδιά σου? Ημίθεοι,
στη Γη των Αθανάτων.




Αστείρευτη πηγή φωτός,
Λαμπρή, γιορτή στη σκέψη.
Ελλάς, ψυχή του ουρανού,
το πνεύμα έχεις στέψει.








Το ένδοξό σου παρελθόν,
του Αύριο η δάδα.
το σήμερα, κυοφορεί
τη Δόξα σου,Ελλάδα!!












Γιώτα Στρατή



Η Γιώτα Στρατή γεννήθηκε στα Βαλιμήτικα Αιγίου, νομού Αχαϊας, στην Πελοπόννησο.
Έχει διδάξει στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Σχολείο Ανδρέα Φλογερά, στο Αίγιον, στην Σχολή Γιζελή, 1969-1970, Αθήνα, ως και σε Σχολές Αγγλικής γλώσσας.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα στην «Φωνή της Αιγίου» ως μαθήτρια του Γυμνασίου Αιγίου και παρουσίασε το πρώτο της μονόπρακτο «Μία γενναία Σουλιώτισα» στην πέμπτη τάξη του Γυμνασίου υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Α. Τουμασή. Ζει με την οικογένειά της στην Νέα Υόρκη, από το 1970. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ως μεταφράστρια τοπικής και διεθνούς επικαιρότητας, 3η σελίδα. Στον Ε.Κ. έχει δημοσιεύσει διηγήματα, ποιήματα, σχόλια, μονόπρακτα και διάφορα συγγράμματα. Συμπληρωματικά, έχει παρακολουθήσει Θεατρική Γραφή και Σκηνοθεσία (στο σεμινάριο του Queens College -under Joan Schenkar, Steinway Library, L.I.C.)

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Αθηνών, της ΠΕΛ, Αθηνών, της Εταιρίας Ελληνο-Αμερικανών Λογοτεχνών Νέας Υόρκης, του National League of American Pen Women, τoυ Poetry Forum of New York, της ΔΕΕΛ Αθηνών και ΔΕΕΛ Καναδά. Είναι ιδρύτρια της «Διεθνούς Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων, Λόγου και Τέχνης» έδρα Νέα Υόρκη, 1999.
Είναι επίσης ιδρύτρια της «Διεθνούς Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων, Λόγου και Τέχνης»

Γράφει κυρίως Ελληνικά. Έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία, ένα δίγλωσσο και τρεις ιδιωτικές εκδόσεις. Τα περισσότερα από τα ανωτέρω έχουν εξαντληθεί. Από τα 20 και πλέον θεατρικά της, τα περισσότερα έχουν παρουσιαστεί στο κοινό της ομογένειας. Πολλά δε, σε βιβλιοθήκες και δημόσια σχολεία στην Αγγλική. Έχει λάβει βραβεύσεις και επαίνους σε όλα σχεδόν τα είδη του λόγου, σε διάφορους Ελληνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς.



Πηγή: Land of Gods

Δεν υπάρχουν σχόλια: